DOCENT

IYENGAR YOGA OPLEIDING

Vanaf het eerste moment dat ik in contact kwam met Iyengar yoga voelde ik: ‘hierin wil ik mij verdiepen’: de zorgvuldige uitleg, opbouw en uitlijning van de houdingen heeft zo een krachtig effect op lichaam en geest. En dat wil ik graag delen!

Dit bracht mij dat ik in de leer ging bij twee fantastische, zeer ervaren Iyengar yoga leraren: Berber Schönholzer van Iyengar Yoga Zeeburg te Amsterdam en Djoeke van der Werf. Gaande weg de opleiding tot Iyengar yoga docent kwam ik erachter dat het een veeleisende opleiding is. Jarenlang worden leraren intensief opgeleid voordat je überhaupt deel mag nemen aan het examen.

Ondertussen heb ik met veel plezier vier jaar de leraren opleiding in Amsterdam gevolgd bij Berber Schönholzer. Nog steeds volg ik de wekelijkse ‘professional’ lessen bij haar. Na een intensieve voorbereiding ben ik op 22 juni 2019 geslaagd voor het Iyengar Introductory examen. Yesss!

Gerrie Selak-van der Meer

WAT KUN JE VERWACHTEN IN DE YOGA LES

Je wordt op een zorgvuldige wijze gestimuleerd in het doen van asana’s (houdingen) en in het leren hóe je de houdingen doet. Je wordt uitgedaagd om je grenzen van die dag te onderzoeken. Veel aandacht voor uitlijning van het lichaam en hoe je de props gebruikt. De lessen worden enthousiast gegeven.

IYENGAR YOGA CERTIFICERING

De Iyengar yoga certificering heeft een hoge internationale standaard en wordt pas verkregen na jaren gedisciplineerde training en verdieping van Iyengar yoga. Wereldwijd leggen alle Iyengar yoga leraren dezelfde examens af, gebaseerd op asana’s, pranayama, kennis van filosofie en anatomie.

Yoga Siesta beschikt over het Iyengar Yoga Certification Mark. Deze certificering is een erkenning dat de lessen voldoen aan de hoge standaard. Dit houdt in dat er alleen lesgegeven wordt in de Iyengar yoga stijl. De Iyengar yogaleraar continu wordt getraind en bijgeschoold middels het volgen van lessen bij andere ‘senior’ leraren uit binnen- en buitenland, waaronder Abhijata Iyengar, Prashant Iyengar, Eyal Shifroni, Gabriella Giubilaro, Manouso Manos, natuurlijk mijn leermeester Berber Schönholzer en vele andere.

Tevens aangesloten bij de Nederlandse Yoga Vereniging als erkend yogadocent.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Iyengar yoga?
Informeer naar een proefles

Yoga is a light, which once lit will never dim. The better your practice, the brighter the flame: ‘BKS Iyengar’