IYENGAR YOGA

WAT IS IYENGAR YOGA?

Iyengar Yoga is een actieve, uitdagende en zorgvuldige vorm van Hatha yoga volgens het systeem van B.K.S. Iyengar, ook wel klassieke yoga genoemd. Een Iyengar yoga les combineert het doen van houdingen met het leren hóe je de houding doet.

WAT MAAKT IYENGAR YOGA ZO BIJZONDER?

  1. Kenmerkend voor Iyengar yoga zijn precisie en begrip van het lichaam. Hierdoor ontwikkel je kracht, balans en een betere houding. Dit gaat samen met lenigheid en ontspanning.
  2. Een Iyengar yoga les combineert het doen van houdingen met het leren van hóe je de houdingen doet.
  3. Er wordt les gegeven in verschillende groepen houdingen die afwisselend beoefend worden: staande houdingen, vooroverbuigingen, achteroverbuigingen, twists, omgekeerde houdingen en liggende houdingen.
  4. In de sfeervolle en ruime yogastudio maak je gebruik van hulpmiddelen zoals blokken, riemen, dekens en stoelen. Daardoor is deze vorm van yoga toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie.
  5. De lessen worden enthousiast gegeven door een gecertificeerde Iyengar docente.

WIE IS B.K.S. IYENGAR?

Het verhaal achter Iyengar yoga is indrukwekkend en ontstaan door een hele bijzondere man: B.K.S. Iyengar. Hij werd in 1918 geboren in India en leerde vanaf 15 jarige leeftijd van zijn Guru: Sri Krishnamacharya. De jonge Iyengar leed namelijk aan malaria en TBS tyfus en de yoga houdingen hielpen hem om zijn ziektes te overwinnen.
Iyengar heeft daarna zijn hele leven toegewijd aan de beoefening en het onderwijzen van yoga wereldwijd. Hij heeft vele boeken geschreven over de beoefening en filosofie van yoga. In 2014 is B.K.S. Iyengar op 95 jarige leeftijd overleden in India. Hij wordt herinnerd als één van de meest invloedrijke yoga leraren ter wereld.

IYENGAR YOGA CERTIFICERING

Iyengar yoga centra zijn ondertussen wereldwijd verspreid en zijn alle onderworpen aan hoge studie-, kwaliteits- en bijscholingseisen. Yoga Siesta beschikt over het Iyengar yoga certification mark. Deze certificering is een erkenning dat de lessen voldoen aan de eisen.